recordbox-haarlemse-dj-producer-school

DJ Cursus
Vinyl

C

DJ Cursus
Vinyl

C

les­programma

DJ’en is begonnen met vinyl platen. Ook de huidige generatie grijpt geregeld terug naar de basis, bijvoorbeeld omdat ze het van thuis hebben meegekregen door de collectie en muzieksmaak van hun ouders. Dit is simpelweg de puurste vorm van draaien, het kent wel wat minpunten zoals minder mogelijkheden om loops, track & key functies te gebruiken en de prijs van een plaat is hoog. DVS (Digital Vinyl System) is een optie waarmee je je digitale Library door middel van tijdcode vinyl kan mixen. Je gebruikt dan een vinyl plaat waar geen muziek op staat die d.m.v. een tijdcode signaal informaie over o.a. de snelheid met je computer uitwisseld. Verschillende merken bieden dit aan waaronder: Rekordbox en Traktor. De coaches van de Haarlemse DJ & Producer School zijn liefhebbers van vinyl en draaien regelmatig nog een oldskool plaatje.

Draaien met vinyl platen kost wel iets meer tijd om onder de knie te krijgen. Je wordt uitgedaagd met je DJ skills, zoals platenkeus en matchen van de juiste key, zodat ze niet clashen. DJ’en met vinyl is voor vele liefhebbers de puurste vorm om te genieten van het draaien en een kraakje hier of daar, hoort daarbij.

recordbox-haarlemse-dj-producer-school
cursus-Traktor-haarlemse-dj-producer-school

Wat doen wij?

\

Privéles of duoles

Wij geven privéles (1 op 1) of duoles (1 op 2) op jouw niveau.

\

Niveau

We kijken altijd naar de basis van music production en bepalen daarna op welk niveau we verder gaan. 

\

Doelstellingen

Naast je eigen vragen of doelstellingen behandelen we in ieder geval de onderstaande onderwerpen.

onderwerpen vinyl

Achtergrond en geschiedenis van het DJ’en

Muziekstijlen

Platenkeus

Bediening van de draaitafels

Gelijk laten lopen van de platen

Draaien en mixen met vinyl platen

Na afloop van de cursus Vinyl heb je genoeg geleerd om vol enthousiasme met je eigen apparatuur aan de slag te kunnen gaan. Wil je na de cursus meer leren over een bepaald onderwerp, of lijkt het je leuk om je eigen track te produceren? Dan krijg je bij ons korting op een vervolgcursus.

Al meer ervaren en op zoek naar extra training over een of meerdere onderwerpen? Bespreek dan met ons eens de mogelijkheden van een Cursus op Maat.

prijzen 

Introductie cursus

1,5 uur aaneengesloten les

Prijzen privé les
€84,- p.p. privé

Prijzen duo les*
€54,- p.p duo

1 les van 90 minuten is een goede keus om iemand cadeau te doen of als je twijfelt of deze cursus iets voor je is. We behandelen in sneltreinvaart van a tot z wat je kan verwachten als je verdergaat met de kort- of langlopende cursus. Er is tijd om hands-on met de apparatuur aan de slag te gaan, maar er zal ook veel theorie op je afkomen.

*Wil je een duo les volgen, dan is het belangrijk dat je zelf iemand aandraagt.

Kortlopende cursus

6 x 1,5 uur les (totaal 9 uur)

Prijzen privé les
€544,- p.p.

Prijzen duo les*
€350,- p.p.

Dit zijn 6 lessen van 90 minuten, in totaal 9 uur. Je kunt deze cursus wekelijks of om de week volgen op een vaste dag en tijdstip wanneer het jou en de planning van de DJ-school uitkomt. Als je na de introductiecursus de smaak van dj’en te pakken hebt gekregen, is dit een mooi vervolg. Na de 6 lessen kun je kijken of je daarna op eigen kracht thuis verder kunt gaan of dat je nog wilt verdiepen met vervolglessen.

Deze cursus is ook geschikt voor deelnemers die al enige basiskennis hebben, maar net even de juiste tips en tricks zoeken. We zullen alle onderwerpen kort behandelen en daarom zal deze cursus iets theoretischer zijn. Wij bieden ook altijd de mogelijkheid om later de cursus nog te verlengen naar een langlopende cursus tegen een meerprijs. Omdat wij persoonlijke aandacht belangrijk vinden is er ruimte om bepaalde onderwerpen langer te behandelen.

*Wil je een duo les volgen, dan is het belangrijk dat je zelf iemand aandraagt.

Langlopende cursus

10 x 1,5 uur les (totaal 15 uur)

Prijzen privé les
€846,- p.p. privé

Prijzen duo les*
€556,- p.p. duo

Dit zijn 10 lessen van elk 90 minuten, in totaal 15 uur. Je kunt deze cursus wekelijks of om de week volgen op een vaste dag en tijdstip wanneer het jou en de planning van de DJ-school uitkomt. Deze cursus is voor degenen die iets meer diepgang zoeken bij de onderwerpen, er zal meer tijd zijn om hands-on praktijkgericht te werken. Daarnaast is deze cursus per les gezien de voordeligste keuze. Omdat wij persoonlijke aandacht belangrijk vinden, is er ruimte om bepaalde onderwerpen langer te behandelen.

*Wil je een duo les volgen, dan is het belangrijk dat je zelf iemand aandraagt.

Losse lessen

Prijzen privé les
€108,- p.p. privé

Prijzen duo les*
€72,- p.p. duo

De losse lessen zijn voor bedoeld voor cursisten die specifieke (korte) vragen hebben rondom hun eigen studio/dj set of mogelijk technische problemen hebben, waarvoor wij hulp bieden op locatie aan huis. En voor cursisten die al langer les bij ons hebben gehad en zo nu en dan terugkomen om de boel op te frissen of nieuwe vragen door te nemen.

*Wil je een duo les volgen, dan is het belangrijk dat je zelf iemand aandraagt.

contact

Heb je toch nog vragen of kom je ergens niet uit, neem dan gerust contact met ons op:

Aanwezig lesmateriaal

Time code dj software

2x Technics SL 1200 Mk2

Pioneer NXS2 Set, 2x cdj2000 nxs2 1x djm900 nxs2

Dagen

Maandag t/m vrijdag op afspraak (zat. optioneel)

}

tijden

Ochtend, middag en avond

I

duur

1,5 uur per les

locatie

Haarlem

prijzen

zie tabel

Inclusief

Korting voor vervolg lessen