Free Plug-in Friday – Part 1

door | 31 mrt 2017 | Nieuws

Haarlemse DJ- & Producer School

Inmiddels hebben al flink wat DJ’s, met onze hulp, hun eerste stappen achter de draaitafels gezet en daar zijn wij erg trots op. Wat misschien iets minder bekend is, en wat je misschien niet direct uit onze naam kunt halen, is dat wij ook een ruim aanbod hebben aan producer cursussen. Of het nu om Ableton Live, Bitwig Studio, Native Instruments Maschine of cursus op maat gaat, wij leren jou ook graag hoe jij een vette track kan produceren!

Free Plug-in Friday

Om alle producers uit de regio (en daarbuiten) te helpen zullen wij dan ook wat vaker interessante info op het gebied van produceren gaan delen. Een nieuw onderdeel hiervan is “Free Plug-in Friday”… Elke vrijdag lichten wij er een paar gratis plug-ins uit die wij echt de moeite waard vinden. Zo houd je als producer wat extra geld over voor hardware, specifieke software of voor een producer cursus.

Part 1: TAL NoizeM4k3r & TAL Chorus LX

We trappen meteen goed af met maar 2 hele fijne gratis plug-ins, en waar kun je daar beter voor terecht dan bij Togu Audio Line?! Togu Audio Line heeft inmiddels aardig wat plug-ins gemaakt waarvan enkele betaald, maar de meeste gewoon gratis te downloaden zijn.
Ze zijn eigenlijk vrijwel allemaal echt de moeite waard, maar wij er voor nu 2 uitgekozen die we hieronder uitlichten.

TAL NoizeM4k3r

De NoizeM4k3r is een goed klinkende en veelzijdige VST synthesizer gebaseerde op de klassieke subtractieve synthesizers uit het verleden. De NoizeM4k3r beschikt over 3 oscillatoren (2+ 1 sub oscillator) met de klassieke golfvormen als Saw, Pulse, Triangle, Sine & Noise. Het self resonating filter, lowpass, highpass, bandpass & notch, is van 6dB tot 24 dB in te stellen. Naast de gebruikelijke filter en amp envelope (ADSR) beschikt de NoizeM4ker ook over een vrij te routen envelope. Voor modulatie doeleinden heb je 2 uitgebreid instelbare LFO’s ter beschikking. Een selectie toegevoegde effecten (waaronder chorus, delay, reverb en bitcrusher) en 256 bruikbare pre-sets maken deze gratis VST plug-in echt compleet.
Download TAL NoizeM4k3r

TAL Chorus LX

Het Chorus effect uit de Roland Juno serie is een van de bekendste en meest geliefde chorus effecten ooit en was, naast de sterke basisklank, de kracht achter het succes van de Juno serie. De TAL-Chorus-LX is een gratis VST replica van dit effect en klinkt vrijwel identiek aan het origineel. Je hebt beschikking over beide Chorus effecten en kunt naast Volume ook de Dry/Wet en Stereo Width instellen. Wil je het echte warme vintage stereobeeld van de klassieke Juno 60? Dan moet deze gratis plug-in zeker even proberen.
Download TAL Chorus LX