Muziek maken gaat om de hele belevening

door | 10 feb 2021 | Nieuws

Pascal (40) van de Haarlemse DJ & Producer School: ‘Het gaat om de hele beleving’

HAARLEM – ‘Een gezellige sfeer creëren’. Dat is – kort gezegd – de passie van dj, producer én eigenaar van de Haarlemse DJ & Producer School Pascal Bouberg Wilson (40). Wij spraken hem over waarom muziek kan helpen tegen dementie, lesgeven in coronatijd, en meer.

We gaan acht jaar terug in de tijd, toen Pascal samen met een vriend – die zelf een saxofoonschool runde – op het idee kwam de krachten te bundelen. Pascal was toen al jaren actief in de muziekbusiness.

Hele beleving

Pascal omschrijft zichzelf als allround muziekliefhebber en -maker, met een voorliefde voor het wat stevigere geluid. “Ik wil vooral een goede sfeer neerzetten, en dat zit ‘m wat mij betreft niet alleen in de muziek zelf. In een club bijvoorbeeld gebeurt er veel meer dan dat er alleen nummers worden gedraaid. Muziek gaat voor mij echt om de hele beleving.”

In 2012 ontdekte de Haarlemmer dat ook het lesgeven hem goed lag. “Ik word er blij van, en merk dat het me energie geeft om ook anderen lol te laten hebben in het produceren en maken van tracks.” Bij de DJ & Producer School, gevestigd op de Richard Holkade 10, krijgen cursisten één op één les van Pascal en zijn team, dat inmiddels uit acht docenten bestaat. “Dat doen we op specialisatieniveau – van basistechnieken tot complete DAW (digital audio workspace) – programma’s – want we merkten dat onze leerlingen meer behoefte hadden aan specifieke kennis dan aan algemene lessen.” 

Coronaproof lesgeven

“Online lesgeven is moeilijk uitvoerbaar. Cursisten moeten dan een controller thuis hebben staan of over de juiste software beschikken. Om ze tegemoet te komen, bieden wie ze nu op maat gemaakte dj booths / producerdesks aan, in samenwerking met Veldtwerk. Verder onderzoeken we wat nog wel kan. Zo lanceerden we de Logic Pro Producer Class, gegeven door coach Mischa Lugthart. We kunnen coronaproof lesgeven aan acht cursisten. Inschrijven is nog mogelijk tot en met 12 februari.”

Van jong tot oud

Wie denkt dat het vooral de jeugd is die de DJ & Producer School bedient, heeft het mis. “Iedereen is welkom, van jong tot oud. Zo is de jongste cursist 8 jaar, en de oudste in de 70.” Want ja, dat ook de oudere generatie Haarlemmers voldoening haalt uit het bezig zijn met muziek, bleek eveneens tijdens de workshops die de school in samenwerking met Zorgbalans organiseerde. “Het draaien aan knopjes en luisteren naar muziek zou goed zijn voor mensen met neurologische problemen, zoals dementie”, legt Pascal uit. “Het is zo leuk om jong én oud te inspireren!”

Kijk hier voor extra informatie over workshops & classes.

Interview: Haarlems Nieuwsblad

haarlems-nieuwsblad-haarlemse-dj-producer-school-10-feb-2021-15-2