Free Plug-in Friday – Part 3

door | 14 jun 2017 | Nieuws

Free Plug-in Friday is terug!

Na de eerste 2 edities heeft de vrijdag rubriek ‘Free Plug-in Friday’ even stil gelegen, maar nu zijn we weer terug met een nieuwe editie.
Als je de vorige edities hebt gelezen, beschik je nu al over vette gratis synthesizer, dikke TR-808 drumgeluiden en een goed klinkend chorus effect.
Tijd om eens te kijken naar wat hoge kwaliteit gratis effect plug-ins om je synthesizer en drums mee te bewerken.

Tokyo Dawn TDR Nova EQ

Voor het mixen van je track is een goede Equalizer essentieel en het is dus zeker de moeite waard om daar wat voor te betalen. Heb je echter niet zulke diepe zakken, dan is de Tokyo Dawn TDR Nova EQ een prima oplossing. Deze plug-in klinkt en ziet er uit als een serieuze betaalde plug-in maar kost je helemaal niks.
Nova heeft een, zeker als je andere parametrische EQ’s gewent bent, gemakkelijke layout en beschikt over 4 instelbare EQ banden en High- & Low pass filters.
Dankzij de ingebouwde compressors (inclusief Sidechain input) zijn de bandendynamisch in te stellen. Hierdoor kun je de Nova ook als dynamische EQ of zelfs als multiband compressor  gebruiken. De spectrum analyzer is in te stellen op ‘in’, ‘out’ en ‘SC (side chain) en geeft je goede visuele feedback van wat je doet. Een handige ‘Bypass’-functie, diverse stereo instellingen en een aantal bruikbare pre-sets maken deze plug-in absolute must-have voor de producer met het kleine budget.

Download TDR Nova

Voxengo OldskoolVerb

Het Reverb effect is zo’n andere must-have mix tool. Voor serieuze studio waardige reverb betaal je zo maar enkele tientallen of zelfs honderden euro’s.
De Voxengo OldskoolVerb is een leuk en goed klinkend alternatief voor als je liever het geld op zak houd.
Deze gratis plug-in bied 5 reverb modes en de keuze uit Plate, Room of Hall reverb.
Naast ‘space’, ‘time’ en ‘width’ kun je ook de ‘pre-delay’ instellen, iets dat bij veel low budget reverbs ontbreekt. Tevens is er een damping control (low & high) en een 3-bands EQ ingebouwd.
De OldskoolVerb is zowel als insert (op het kanaal) en als send/return te gebruiken dankzij de ‘Wet’, ‘Dry’ & ‘DryMute” instellingen.
Ben je nog niet zo handig met het instellen van Reverbs is het fijn om te weten dat je ook kunt kiezen uit een aantal pre-sets.

Download OldskoolVerb